Муамар Кадафи се оттегля, уплашил се от фрегатата “Дръзки”

От Виктор Владев • Apr 1st, 2011 • Категория: Светът

Либийският лидер Муамар Кадафи обяви, че се оттегля от властта след близо двуседмичните въздушни удари на международната коалиция. Според добре осведомен източник, пожелал анонимност поради прекомерна стеснителност, причината за решението на Кадафи е, че той се уплашил от перспективата във военните операции срещу неговия режим да се включи българската фрегата “Дръзки”.

“Направих каквото можах, но дори храбрият либийски народ не може да се противопостави на обединената мощ на наркоманите от Ал Каида, западните безумци и тази (с потреперване) ужасяваща българска фрегата”, призна Кадафи по националната телевизия. “Ако знаех, че България ще се сдобие с такова страховито оръжие, нямаше да отвличам медиците! Опа, да отвличам медиците ли казах? Грешка на езика, извинете! Исках да кажа, че нямаше да ги подлагам на справедлив процес в традициите на либийското правораздаване”, допълни той.

Според добре информирани от кварталната клюка източници ексцентричният диктатор вероятно се готви да избяга далеч от всякакви морета, за да не бъде застрашен от гордостта на българския военноморски флот, от едната страна на която, според очевидци, бил изписан популярният призив “Кадафи на кадаиф”. Не е изключено той да се възползва от титлата си “крал на африканските традиционни крале” и да изживее последните си години в стил “бунга-бунга” - седнал върху величествен ритуален пън, облечен с бананова поличка и заобиколен от танцуващи пигмеи, възхитени от неговата внушителна, макар и вече малко проскубана осанка.

Tagged as: , ,

Виктор Владев (25) е завършил Международни отношения в СУ „Свети Климент Охридски” и в момента следва магистърска програма по Връзки с обществеността - пак там. Той е един от основателите на екологичните клубове „Матер Еко” и „ЮНЕКО”. Работи като репортер в БТА. Интересува се от неща, от които или ще ви настръхнат космите, или ще ви се притворят очите, или ще ви поруменеят бузите. :)
Пишете на автора | Всички статии от Виктор Владев