Започва състезание за млади инженери

От Екип E-comedia • Feb 20th, 2011 • Категория: Новини, Образование

От 21 февруари до 1 март 2011 г. в Техническия университет – София ще се проведе BEST Engineering Week. Събитието цели да даде възможност на българските студенти по технологии да покажат на практика на какво са способни пред водещите компаниии в България и Европа.

В рамките на една седмица студенти от различни области ще участват в поредица от инженерни състезания. Това е иделна възможност за младите специалисти да покажат на практика своите знания, умения и креативност при решаването на реална инженерна задача.

Състезанията са в две категории - Case study и Team design – които дават възможност на участниците да проявят както практичестките, така и теоретичните си умения.

Казусите за надпреварата се задават от компаниите-спонсори на събитието, сред които са Hyindai Heavi Industries, Festo, Huavei, Bulwork и Aurubis. Най-добре представилите се участници ще получат възможности за стаж и кариерно развитие.

BEST София е част от неправителствената и нестопанска европейска студентска организация BEST (Board of European Students of Technology). Основните й приоритети са подпомагане на академичното образование и действието й като своеобразен мост между университет, студенти и компании. През 2010 г. организацията е отличена с наградата в конкурса „Карл Велики” за проекта „БЕСТ Инженерно състезание”.

За повече информация: http://www.eweek.bestsofia.org/

 

Tagged as: , , , , ,