‘Образование’

Започва състезание за млади инженери

От Екип E-comedia • Feb 20th, 2011 • категория: Новини, Образование

От 21 февруари до 1 март 2011 г. в Техническия университет – София ще се проведе BEST Engineering Week. Събитието цели да даде възможност на българските студенти по технологии да покажат на практика на какво са способни пред водещите компаниии в България и Европа.
В рамките на една седмица студенти от различни области ще участват [...]В СУ ще се проведе първият по рода си „Jessup” семинар по международно право в България

От Екип E-comedia • Feb 16th, 2011 • категория: Новини, Образование

На 17 февруари (четвъртък) в 16 часа ще се проведе първият по рода си „Jessup” семинар в България, съобщиха от “Сдружение за Международни състезания по право”. Той е озаглавен „Jessup Семинар – Международно Право в Действие”. Домакин на Семинара е Софийският университет „Св. Климент Охридски”, а събитие ще се проведе в 292 Аудитория, на [...]Избират българския отбор за състезанието по международно право “Jessup” във Вашингтон

От Екип E-comedia • Feb 12th, 2011 • категория: Новини, Образование

„Сдружение за Международни състезания по право” кани всички желаещи да посетят финала на българските кръгове на едно от най-престижните международни състезания по право в света – „Филип С. Джесъп”. Събитието ще се състои на 20 февруари 2011 г. от 10.00 ч. в Съдебната палата в София.
За правото да представляват страната на световните финали във Вашингнос, [...]Още една стена бе съборена

От Екип E-comedia • Sep 26th, 2010 • категория: Образование

Младежи от шест страни се срещат в България, за да съборят преградите помежду си.
Блажена Димитрова
От 23-ти до 30-ти август 2010 г., в Лозен, Фондация Мадара-България организира младежки обмен „Да съборим преградите, които ни разделят“, с финансовата подкрепа на програма „Младежта в действие“ на Европейската комисия.
Двадесет и една години след падането на „желязната завеса“, младежи от [...]Ясмин Мозер: Югоизточна Европа има толкова много потенциал, за който си заслужава да се бориш

От Теодор Войников • Aug 9th, 2010 • категория: E-comedia представя, Образование

През далечната 2000-а година в полуразрушеното тогава Сараево се провежда състезание, в което някои от най-добрите студенти на Босна и Херцеговина се опитват да разрешат казус, изграден върху конкретна бизнес ситуация. Състезанието се казва „Босненско предизвикателство” и е организирано от австрийския клон на World University Service (WUS) – международна неправителствена организация, чиято мисия е да [...]Открита бе нова икономическа библиотека

От Екип E-comedia • Jun 9th, 2010 • категория: Новини, Образование

На 7 юни 2010 беше открита новата икономическа библиотека на Института за пазарна икономика и Българската макроикономическа асоциация.
Библиотеката започва с повече от 1 690 автори и над 3 100 книги и предлага годишен абонамент, с който членовете имат пълен достъп до предлаганите издания. Всички книги са описани в онлайн каталог, достъпен на сайта на библиотеката. По [...]Конкурс за избор на българския отбор за състезанието по междунароно публично право „Филип С. Джесъп”

От Екип E-comedia • May 12th, 2010 • категория: Новини, Образование

„Сдружение за Международни Състезания по Право” организира конкурс за избор на българския отбор за състезанието по международно публично право „Филип С. Джесъп”.
„Джесъп” е най-престижното състезание по международно право в света. Провежда се ежегодно във Вашингтон, като всяка година до финалите достигат повече от 100 отбора, представляващи стоте най-силни университета от Америка, Европа, Азия и Африка. [...]София бе домакин на международно състезание по европейско право

От Екип E-comedia • May 7th, 2010 • категория: България, Образование

Отборът на СУ „Св. Климент Охридски” завърши на пето място на много малко точки след представителите на Варшавския университет и гостите от университета Комениус - Словакия.
Димитър Делчев
През изминалия уикенд Софийският Университет и Върховният Касационен Съд бяха домакини на Състезанието по Европейско право, което се организира под егидата на Съда на Европейския Съюз. Това е [...]Международен конкурс за младежко есе

От Екип E-comedia • Mar 17th, 2010 • категория: Новини, Образование

Фондация „Гой” (The Goi Peace Foundation), съвместно с UNESCO и с подкрепата на Министерството на образованието на Япония обяви Международен конкурс за младежко есе на тема: “My Role in Creating a Peaceful World”.
В конкурса могат да вземат участие млади хора на възраст до 25 г. в две категории: деца до 14 години и младежи [...]Конкурс за присъждане на награда “Илко Ескенази”

От Екип E-comedia • Mar 10th, 2010 • категория: Новини, Образование

Международна фондация “Св. Св. Кирил и Методий” ще проведе за шеста поредна година конкурс за присъждане на награда “Илко Ескенази”.
Конкурсът има за цел да отличи и награди по един писмен труд в областите “Право” и “Икономика”, свързан с членството на България в ЕС.
Представените разработки трябва да са съдържателни, да третират актуален проблем, свързан [...]