Благотворителен концерт на Витоша с X-R@y и приятели

От Виктор Владев • Jul 22nd, 2010 • Категория: Култура, Новини

Уникален фестивал с музика и танци ще се състои тази събота на Витоша, на поляната пред хижа “Алеко”. В благотворителния концерт “Витоша за всички” в помощ на децата с увреждания ще участват група X-R@y, които нашумяха със силното си представяне в шоуто “България търси талант”, поппевицата Тони, група Keep The Faith, победители в конкурса “Голямо междучасие” за най-добра училищна рок-банда, бийтбоксърът Кристиан и танцов състав от ученици от 144-о училище.

X-R@y са посланици на фондацията за подпомагане на деца с увреждания “И аз мога” / “I Can Too”. Те канят всички желаещи да се включат в общия поход до хижа “Алеко”. Тези, които изберат да дойдат с автомобила си, могат да се присъединят директно към концерт-пикника на поляната пред хижата, който ще започне в 14:30 ч.

Идеята на организаторите е да приканят хората да излязат от големия град и да станат част от едно музикално събитие сред природата. Музикантите се стремят да приобщят и младите хора с увреждания към тази инициатива, като им помогнат да отидат в планината и да се срещнат с техни връстници.

Фестивалът е свободен за всеки, а съпричастните с каузата ще могат да си вземат тениска “I Can Too”, като дарят 10 лева. Събраните средства ще бъдат използвани за изграждане на центъра за деца с аутизъм, който “И аз мога” изгражда в Пловдив.

Графикът за провеждането на събитието е следният:

1. 9:00 часа - всички изпълнители и желаещи да участват в похода до хижа “Алеко” се събират при долната станция на Драгалевския лифт;
2. 10:00 часа - тръгване и изкачване;
3. 11:00-11:30 часа - стигане до “БАй Кръстьо” (междинна станция на Драгалевския лифт);
4. 12:00 часа - потегляне към хижа “Алеко” (пристигане около 13.30-14.00 часа);
5. 13:00 часа - желаещите могат да изслушат лекция за историята и значението на природен парк Витоша, организирана от Паркова дирекция на парка.
6. 14:30 часа - начало на фестивала;
7. 17:00 часа - край на фестивала.

Пътуването може да се осъществи чрез:

1. Драгалевския лифт (до него се стига с автобус 93 от кв. Хладилника)
2. Симеоновския лифт (до него се стига с автобуси 122 и 111 от кв. Хладилника)
3. С личен автомобил или автобус 66 до хижа “Алеко”.

Tagged as: ,

Виктор Владев (25) е завършил Международни отношения в СУ „Свети Климент Охридски” и в момента следва магистърска програма по Връзки с обществеността - пак там. Той е един от основателите на екологичните клубове „Матер Еко” и „ЮНЕКО”. Работи като репортер в БТА. Интересува се от неща, от които или ще ви настръхнат космите, или ще ви се притворят очите, или ще ви поруменеят бузите. :)
Пишете на автора | Всички статии от Виктор Владев