Размяна на книги в Борисовата градина

От Екип E-comedia • May 21st, 2010 • Категория: Култура, Новини

На 24 май от 13.00 ч. в Борисовата градина ще се организира размяна на книги (bookcrossing), съобщава сайта „Аз чета”. От издателство „ЛИК” обещават да оставят 30 книги от различни автори и тематики някъде из самия парк.

Във всяка книга ще има един стикер, залепен на вътрешната страна на корицата, и един незалепен между кориците на книгите, което ще отбелязва, че книгата участва в инициативата. Условието, което поставят от издателството е следното: да оставите пак в Борисовата някоя от вашите книги, която обичате и която бихте споделили, на която също да залепите стикер.

“Всеки ще може да си избере книга и да я вземе, като ние го приканваме да вземе една от книгите от домашната си библиотека, да залепи намерения стикер и да я остави отново в Борисовата градина.”, обясняват от издателството. “Целта ни е да се включват все повече и повече книги, като евентуално превърнем Борисовата в едно истинско свърталище на всякакви книги и четящи хора.”

Тези, които имат желание да оставят повече от една книга на 24-ти могат да получат допълнителни етикети като изпратят мейл до издателството на адрес lik@tea.bg.

Събитието ще се проведе паралелно в София и Градската градина в Благоевград.

Повече за идеята на буккросинга можете да научите тук или като прочетете интервюто с Милена Златарова, първа виола на Софийската филхармония и един от най-запалените буккросъри в България.

Tagged as: , , ,