Помогни на Боян!

От Юри Иванов • Apr 20th, 2010 • Категория: България

По принцип не харесвам каузите във Facebook, но тази прави изключение. Споменатият в заглавието Боян, се казва Боян Стефанов Йорданов и страда от злокачествено раково заболяване с метастази в стомашната кухина, черния дроб и лимфните възли. Както можеш да разбереш от обръщението на майка му, след три хирургически операции и химиотерапия той вече не може да бъде лекуван в България. Лечението, обаче, може да се осъществи в Турция и Боян би могъл да се излекува напълно.

Това, естествено, струва много пари – от 30 до 50 000 евро за високодозовата терапия и трансплантация на стволови клетки, от които той се нуждае, и по още 3000 евро за всеки от допълнително необходимите три курса химиотерапия. Според сайта, който се е посветил да помогне на Боян, сумата, събрана до този момент, е 17 620 лв.

Няма да ти посочвам банкова сметка – нея можеш да я видиш, ако решиш, че желаеш да подкрепиш каузата и последваш горния линк. Както намекнах в началото, подкрепата си за Боян би могъл да дадеш и във Facebook. Но, ако просто ще отбиеш номера като влезеш в групата, по-добре не го прави. В момента, в който пиша това, там вече има 9439 души, а събраните пари са… да, вече ти казах.

Впрочем Боян е на 26 години – малко по-голям от мен и вероятно около възрастта, на която си ти. Именно ти – активният млад човек, вярващ в доброто – си способен да му подадеш ръка.

Tagged as: , , ,

Юри Иванов (24) учи международни отношения в Университета и също както останалите членове на екипа е на път скоро да ги завърши. Интересува се от музика, социални проблеми, литература и какво ли още не. Основател и един от ръководителите на клуб „Матер Еко”. Освен това е бил журналист в БТА, редактор в телевизионното шоу „Господари на ефира” и сътрудник на една от най-амбициозните организации, занимаващи се с деинституционализация в България – Фондация „Сийдър”.
Пишете на автора | Всички статии от Юри Иванов