Климатично турне на WWF

От Екип E-comedia • Mar 19th, 2009 • Категория: Екология

Иван Попов, WWF и “Място за бъдеще”

В рамките на „Часът на Земята“ от 21 до 25 март 2009 г. по улиците на София ще можем да проследим „климатичното турне на WWF”. То е част от кампанията на организацията за борба с промените в климата, която WWF ще проведе за втори път през тази година в Централна и Източна Европа.

Турнето се осъществява със специално пригоден лекотоварен автомобил, оборудван на покрива със слънчеви панели и малка вятърна централа, които го захранват по време на престой. Той носи на борда си информационна шатра, в която желаещите могат да научат кои са причините за промените в климата и да получат съвети за това какво всеки от тях може да направи, за да ги ограничи. Ще има и викторина за участниците, както и представители на спонсорите „Тойота“ и „Филипс“. Също така на всеки от нас ще бъде предоставена възможност да си закупи, с договор за дарение, от материалите на WWF по време на турнето.

Климатичното турне ще спре на площада срещу Националната художествена галерия, в Южния парк, в двора на ректората на Софийския университет, в Бизнес парк София и в Нов български университет.

Датите и локациите са следните:

21 март, събота - паркинга пред Националната художествена галерия
22 март, неделя - Южния парк
23 март, понеделник – Нов български университет

24 март, вторник - Бизнес парк София
25 март, сряда - ректората на Софийския университет
28 март, събота, 20:30 – концерт от кампанията „Часът на Земята“ пред Народния театър „Иван Вазов“

Световната природозащитна организация WWF организира за трети път глобалната кампания „Часът на Земята”. На 28 март 2009 г., събота, в 20:30 ч. местно време хората по целия свят ще угасят осветлението за един час – “Часът на Земята”. Целта е да се обединят повече от един милиард души в над 1000 града и да се покаже, че е време за сериозни действия срещу промените в климата.

Тази година в “Часът на Земята 2009″ вече потвърдиха своето участие над 1500 града в повече от 80 държави. Сред тях са Лондон, Париж, Брюксел, Рим, Москва, Атина, Истанбул, Копенхаген, Хелзинки, Лос Анджелис, Лас Вегас, Рио де Жанейро, Хонконг, Дубай, Сингапур, Буенос Айрес, Торонто, Сидни, Мексико Сити, Манила и Кейптаун.

По време на „Часът на Земята 2009″ ще угасне осветлението на някои от най-известните забележителности на планетата като Айфеловата кула в Париж, статуята на Христос в Рио де Жанейро, небостъргача „Си Ен Тауър“ в Торонто и най-високата завършена сграда в света - „Тайпей 101“.

В понеделник в НБУ ще има щанд на проекта “Място за бъдеще”, на който също може да се намери много полезна информация.

Tagged as: ,