“Часът на Земята”

От Юри Иванов • Mar 13th, 2009 • Категория: Редакционно

Докато София отново е потънала в боклук, благодарение на безхаберието и мръсните игри на шепа т.нар. политици, по света и (изненадващо) в България все повече хора се интересуват от инициативи в защита на природата. Една от най-важните измежду тях се нарича “Часът на Земята”.

На пръв поглед ролята на “Часът на Земята” е символична. Инициативата започва през 2007 г. в Сидни, Австралия, където над 2 милиона домакинства и компании угасят осветлението си за час. Само година по-късно в същото мероприятие вземат участие повече от 100 милиона човешки същества от 35 държави.

Тази година целта е участниците да достигнат до 1 милиард души от над 75 страни по света.

“Часът на Земята” наистина е символична инициатива, но с огромно значение. Целта е да се покаже, че действията срещу промените в климата са неотложни. Ако и ти, като нас, вярваш в това, имаш уникалния шанс да помогнеш. Как? Много просто – като на 28 март, събота, в 20:30 часа угасиш осветлението си за един час.

Ще се радваме, ако те видим сред нас!

Повече за “Часът на Земята” можеш да научиш тук.

Юри Иванов (24) учи международни отношения в Университета и също както останалите членове на екипа е на път скоро да ги завърши. Интересува се от музика, социални проблеми, литература и какво ли още не. Основател и един от ръководителите на клуб „Матер Еко”. Освен това е бил журналист в БТА, редактор в телевизионното шоу „Господари на ефира” и сътрудник на една от най-амбициозните организации, занимаващи се с деинституционализация в България – Фондация „Сийдър”.
Пишете на автора | Всички статии от Юри Иванов