Концерт ще събира средства за нова поливна система в Докторската градина

От Екип E-comedia • Jun 24th, 2010 • Категория: Екология, Новини

Концерт на открито на учениците от Националното музикално училище „Любомир Пипков” под надслов „Да изградим заедно поливна система в Докторската градина” ще се проведе в столичния парк в петък, 25 юни от 17 часа. Събитието се организира от сдружение „Приятели на Докторската градина” и цели да направи гражданите съпричастни за възможността да бъде изградена автоматизирана поливна система в градината. Всеки, който иска, може да се включи с дарение според възможностите си в подкрепа на инициативата.

В началото на 2008 г. сдружението в подкрепа на парка е подписало споразумение със Столична община. В него „Приятели на Докторската градина” ще поеме финансовата и техническата отговорност по изграждането на системата, а Столична община ще възстанови за своя сметка съществуващия, но разрушен напоителен кладенец в градината.

Сключването на споразумението за изграждане на системата за автоматизирано напояване на цялата територия на Докторската градина е едно от първите публично-частни партньорства, подписани с идеята да се обединяват усилията на общината и гражданите за създаването на общи блага.

Освен класическите изпълнения на младите музиканти, гостите в Докторската градина ще могат се насладят и на много вкусотии и освежаващи напитки, осигурени от Нестле България.

Своето присъствие на концерта на 25 юни са потвърдили посланиците на САЩ – Н. Пр. Джеймс Б. Уорлик, Бразилия – Н. Пр. Пауло Воловски и на Гърция – Н. Пр. г-жа Данаи-Магдалини Куманаку.

Инициативата ще се реализира с подкрепата на Американското посолство в България, „Нестле България”, „Райт Рентал”, „Алайд Пикфордс България”, Национално музикално училище „Любомир Пипков” и район „Оборище”.

За сдружение „Приятели на Докторска градина”

Сдружението „Приятели на Докторската градина” е официално регистрирано през 2004 г. Идеята за създаването му е на американското посолство, чиято резиденция се намира в близост до Докторската градина.

Сдружението редовно организира благотворителни концерти на открито, инициативи за събиране на книги за училищните библиотеки, експозиции на студентите от Националната художествена академия, честване на Деня на детето 1 юни и честване на Вси светии – Хелуин, в които взимат участие много деца от квартала и столицата.

Повече за инициативите на сдружението можете да научите тук.

Tagged as: , ,