На твоето внимание!

От Юри Иванов • Feb 25th, 2009 • Категория: Редакционно

Тази седмица наскоро пенсионираният американски президент Джордж Буш получи предложение за работа като консултант в тексаската верига магазини Elliot’s Hardware. „Убедени сме, че вашият опит в семейния бизнес, както и уменията, натрупани в резултат на общуването с представители на чужди страни, Ви правят идеален кандидат за тази позиция”, се казваше в офертата, която Буш отказа.

В България един негов колега политик скоро ще се озове на пазара на труда. След като народните представители дълго умуваха дали да не оставят на работа осъдения за педофилия Владо Кузов, те накрая решиха, че ще е по-добре предсрочно да прекратят правомощията му.

На някое друго място Кузов отдавна щеше да е в килията. Българският съд обаче постанови, че педофилските му прояви заслужават забележителната тригодишна присъда. Условно. Така че Владо Кузов е безработен и на свобода.

Като се има предвид биографията му, най-доброто място за него е като консултант в магазин за детски играчки, детска градина или детски кът в заведение за бързо хранене. Смяташ, че това е скандално? Защо? Живеем в страната, в която не е проблем да те осъдят условно за блудство с малолетен или за убийство, което си причинил „по непредпазливост” след като си се напил. Живеем в страната, в която народните представители дълго се чудят имат ли право да изхвърлят от редиците си осъден престъпник.

Нека дадем още един пример. Да дадем шанс на Кузов!

Tagged as: ,

Юри Иванов (24) учи международни отношения в Университета и също както останалите членове на екипа е на път скоро да ги завърши. Интересува се от музика, социални проблеми, литература и какво ли още не. Основател и един от ръководителите на клуб „Матер Еко”. Освен това е бил журналист в БТА, редактор в телевизионното шоу „Господари на ефира” и сътрудник на една от най-амбициозните организации, занимаващи се с деинституционализация в България – Фондация „Сийдър”.
Пишете на автора | Всички статии от Юри Иванов