Вино и любов

От Юри Иванов • Feb 14th, 2009 • Категория: Редакционно

В последните години 14-ти февруари се превърна в обект на спорове между заблудените поддръжници на любовта и не по-малко загубените им съперници, които намират място в душата си само за виното (е, понякога водката, ракията, бирата…). По всичко личи, че лагерът на Свети Валентин постига зашеметяващо надмощие. Поне от седмица насам пазарът е изпълнен с плюшени, гумени и надуваеми сърчица, валентинки, цветя на безобразни цени и всякакви абсолютно безсмислени подаръци, чиято цел е да демонстрират на половинката ти, че си толкова заслепен от нея, че въобще не мислиш какво пазаруваш.

Виждал ли си някъде да се продават плюшени или надуваеми бутилки вино? И аз не съм, така че и двамата можем да се съгласим, че Трифон Зарезан отстъпва в резултата. Някой друг, разбира се, веднага ще направи забележката, че това е само привидно. На кого му е притрябвало надуваема бутилка вино, когато може да си купи истинска? И не е ли истина, че повечето влюбени прибягват към виното, за да ознаменуват любовта си.

Така е! Също така, обаче, е истина, че е различно да пиеш само заради Трифон и да го направиш всъщност заради Валентин. Оттук можем да си позволим заключението, че светецът, покровител на влюбените, има възможност за по-добър PR.

Не знам за теб, но за нас в e-comedia, като отявлени ценители на делото на Трифон и на това на Валентин, проблем между двете не съществува. Общо-взето предпочитаме да ги съчетаваме. Дори човек, който не е влюбен, може да обича любовта. Аз, например, направо я обожавам! И какъв по-добър начин да ѝ засвидетелствам това от една наздравица с напитката на боговете?

Ще ме разбереш – ако случайно си от хората, които на 12-ти и 13-ти обикалят магазините, потънали в полурелигиозен транс и упорито търсещи подаръка™ (нали се сещаш, онзи, за който ти говорих по-горе – тъп, но от сърце!). Или ако си от онези другите, прекарващи вечерите си с бутилка вино (е, понякога водка, ракия, бира…). Между другото това не бива да те притеснява – тъй като и ти като остатъка от собствения ми екип се кълнеш в Трифон, имаме нещо общо.

И в двата случая: добре дошъл на месеца на виното и любовта на страниците на e-comedia. През следващите няколко седмици имаш добър шанс да бъдеш зарадван, разсмян, отвратен или поне информиран от нашите статии, посветени на една от двете теми.

Приятно четене!    

Tagged as: ,

Юри Иванов (24) учи международни отношения в Университета и също както останалите членове на екипа е на път скоро да ги завърши. Интересува се от музика, социални проблеми, литература и какво ли още не. Основател и един от ръководителите на клуб „Матер Еко”. Освен това е бил журналист в БТА, редактор в телевизионното шоу „Господари на ефира” и сътрудник на една от най-амбициозните организации, занимаващи се с деинституционализация в България – Фондация „Сийдър”.
Пишете на автора | Всички статии от Юри Иванов