От екипа

От Екип E-comedia • Nov 10th, 2008 • Категория: Редакционно

Здравей,

Сигурно нямаш идея къде си попаднал, затова нека ти обясним.
e-comedia.com е информационно-аналитичен сайт. И толкова! Ние, неговите създатели, не претендираме да водим поредната революция, нямаме и намерение да се изявяваме като самоцелни опозиционери или (по-лошо) застъпници на статуквото. Не сме трибуна, каквато се опитват да бъдат някои наши “колеги” и на която абсолютно всеки може да застане, стига разбира се да е антиглобалист, националист, расист или комунист. Не!
Тук няма да те караме да мразиш или да обичаш поредния “-изъм”, нито пък следващия герой еднодневка, който идва с него. Не искаме да пропагандираме без причина против правителството, НАТО, Русия или Етиопия. Обаче няма и да си кривим устата да наричаме черното бяло и да те убеждаваме колко хубаво се живее в България.
Всъщност целта ни е да ти покажем действителността такава, каквато е, без преувеличения и лъжи. Стремежът ни е да се борим с проблемите, а не да насъскваме едни групи човешки същества срещу други. Повече от убедени сме, че свободата има нужда от информация, за да оцелее.
Затова от нас ще узнаваш и хубавото, и лошото. Понякога ще ти показваме варианти за решение на даден проблем, но никога няма да обидим интелекта ти дотам, че да не те оставим сам да прецениш тяхната стойност. Ще ти предложим авторски и преводни статии на разнообразни теми и винаги ще се стремим да даваме възможност на другомислещите да опровергаят изводите, заложени в тях. Често ще критикуваме, но няма да очерняме. И с твоя помощ ще превърнем e-comedia.com в нещо голямо.
Така че, ако и ти като нас смяташ, че всички ние, глупавите и неразумни човешки същества, сме от едната страна на барикадата, а проблемите - от другата, си повече от добре дошъл.