Студентски конкурс за бъдещето на електромобилите

От Екип E-comedia • Jan 25th, 2010 • Категория: Новини, Образование

На 15-ти януари 2010 година стартира конкурсът „Рено Нисан България Мастър Инициатива”. Целта на проекта е да даде шанс на студентите да приложат знанията си, придобити в университета на практика, да подобрят уменията си за работа в екип и да проявят предприемачество и инициативност. Тази година темата е „Електромобилите – вдъхновение за бъдеще без вредни емисии! Renault и Nissan вече представиха своите първи модели. Как виждате тяхната реализация в България?”

До 15-ти февруари 2010, младежите от магистърските програми и тези завършващи бакалавърска степен във висшите учебни заведения имат възможността да сформират екипи и да се запишат за участие на интернет страницата на конкурса www.imam-idea.com.

До 1-ви април 2010 година, те могат да представят своите проекти по актуалната тема за бъдещето на електромобилите и начина, по който те се възприемат в България. Жури, състоящо се от представители на Рено Нисан България и техните партньори от „Publicis Marc”, “Consulteam” и списание ”auto motor und sport” ще избере петте отбора финалисти, които лично ще защитят своите проекти през месец май в присъствието на останалите участници. Тогава ще бъдат определени и победителите.

Проектът “Мастър Инициатива” е създаден през 2007-ма година. Той предоставя на студентите рядката възможност да приложат наученото на практика и да се изявят в сферата на истинския бизнес. Целта на инициативата винаги е била да изгради и поддържа връзката между Рено Нисан България и висшите училища, като генератори на нови идеи.

Tagged as: ,