Европейско младежко движение – България набира нови членове

От Теодор Войников • Oct 7th, 2009 • Категория: Новини, Образование

На 08.10.2009 г. от 18 : 30, в зала „Галерия” на Националния студентския дом, намиращ се на пл. „Народно събрание” № 10, ще се проведе среща на Европейско младежко движение – България. На нея ще бъде направена кратка презентация на организацията и ще бъдат приети нови членове.

“Европейско младежко движение – България” /ЕМД/ е създадено през март 1997 г. и следва модела на международното Европейско движение.

От ноември 1999 г. организацията членува в международната организация на Европейските млади федералисти - JEF-Europe с централен офис в Брюксел.

Сред основните цели на движението са запознаването на младите хора в България с ценностите и принципите на европейския федерализъм, реализирането на проекти в областта на европейската и евро-атлантическата интеграция и участие в младежките програми на Съвета на Европа, Европейската комисия и международните фондации.

Членовете на организацията поддържат контакти с органи и институции на Европейския Съюз и Съвета на Европа и участват в международни младежки обмени и програми, както и образователни семинари, конференции, дискусии и симулационни игри в в областта на европейската политика и интеграция.

Tagged as: , ,

Теодор Войников (23) учи международни отношения в СУ "Свети Климент Охридски". Има многостранни интереси, предимно в областта на историята и архитектурата. Член е на българската секция на The Young European Federalists (JEF) и пише статии за The New Federalist (TNF). През юли 2008 г. участва в състезание по международно право (Balkan Case Challenge) във Виена, където неговият отбор печели. Понастоящем е координатор на BCC за България. Участвал е в екологичен клуб „Матер Еко” и е автор на идеята за този сайт.
Пишете на автора | Всички статии от Теодор Войников