Протестите пред парламента продължават мирно и с конкретизирани искания

От Виктор Владев • Jan 20th, 2009 • Категория: Новини

София, 20 януари

Утре, 21 януари 2009 г., студентите, природозащитниците, майките, хората с увреждания, земеделците и пчеларите ще продължат протеста срещу политиката на правителството по мирен начин и с конкретизирани искания. Организаторите на протеста от СРОКСОС, Коалиция „За да остане природа в България“ и сдружения на майките, родителите на деца с увреждания, пчеларите и земеделците изрично подчертаха, че не се стремят към сваляне на действащото правителство. Тяхното желание е качеството на работата на кабинета да се подобри в посоките, изразени в декларацията с актуализираните им искания.

На пресконференция в БТА организаторите изрично подчертаха, че исканията им не са неориентирани и неаргументирани. Време е да престанем да говорим, че в България няма гражданско общество или че то се заражда. В България има действащо гражданско общество и мирните протести и конкретни искания от последната седмица го доказват, заяви Борислав Сандов от студентската организация СРОКСОС, познат на читателите ни и като активен деец на екологичния клуб ЮНЕКО към Софийския университет.

Организаторите заявиха, че ако правителството и парламентът не изпълнят или не започнат активни действия за изпълнение на техните искания, ще преминат към всеобщо мирно гражданско неподчинение в цялата страна и обща политическа стачка.

Tagged as:

Виктор Владев (25) е завършил Международни отношения в СУ „Свети Климент Охридски” и в момента следва магистърска програма по Връзки с обществеността - пак там. Той е един от основателите на екологичните клубове „Матер Еко” и „ЮНЕКО”. Работи като репортер в БТА. Интересува се от неща, от които или ще ви настръхнат космите, или ще ви се притворят очите, или ще ви поруменеят бузите. :)
Пишете на автора | Всички статии от Виктор Владев