Честита Нова Година!

От Десислава Кралева • Jan 1st, 2009 • Категория: Новини

Стара Загора, 01 януари

И така, започна още една година – 2009. Типично по български, с много шум и светли пожелания, с гърмежи, достойни най-малко за въстание, и фойерверки от всички страни. Типично по български, това имаше и своите последствия. Денят след празника ни донесе статистиката на пострадалите от хвърлени пиратки, препилите или ранените под въздействието на алкохола. И въпреки това началото на новата година традиционно е повод за оптимизъм. Или поне надежда – че ще намерим силите и възможностите да променим онова, което не сме успели да променим до сега; че ще успеем да се справим с трудностите и да преодолеем препятствията; че като цяло ще се опитаме да сме малко по-добри.

Отминалата година приключи с множество анализи на събитията, които се случиха през нея. Акцентът бе поставен върху негативни събития, навярно защото те са преобладавали, оказали са по-голямо влияние върху живота ни или просто ние им отдаваме по-голямо значение. Освен един добър начин за приключване на старата година тези анализи биха могли да се превърнат в градивна основа на новата. Не защото искаме да я започнем с критика и укор, а защото именно критиката е началото на превъзмогването на недостатъците.

И докато обстановката в Близкия изток се влошава с всеки изминал ден, Русия доказва монопола си по отношение снабдяването с газ на Европа, а светът все по-осезаемо усеща последствията от Световната финансова криза, можем да си пожелаем Новата година на бика да ни зарадва с повече добри вести и топлина между хората. Разбира се, не и без активните ни действия в тази насока.

Tagged as:

Десислава Кралева (23) се познава с останалите членове на екипа от Университета, където всички водеха безмилостна борба с международните отношения. Извън това има интереси в областта на музиката, литературата, театъра, а отскоро и народните танци. Освен с преподаването на английски, се е занимава със семинари, била е участник на няколко международни конференции и за кратко беше в БТА.
Пишете на автора | Всички статии от Десислава Кралева