“Година на междукултурния диалог” - семинар

От Десислава Кралева • Dec 18th, 2008 • Категория: Новини

София, 18 декември

Вчера в Европейския парламент започна семинар, посветен на „Годината на междукултурния диалог”. Семинарът ще продължи от 17 до 18 дни и е организиран от Партията на европейските социалисти.

На 17 декември от 17:30 ч. България запозна представителите на другите страни-членки със своите коледни традиции и ритуали. Участие взеха евродепутатите Илияна Йотова и Евгени Кирилов, а в последвалата дискусия за българския принос към европейското културно многообразие се включиха интелектуалците Борислав Бойчев, Петър Караангов и Матей Шопкин. В 19 ч. беше даден коктейл, на който, под звуците на българска музика, гостите имаха възможност да се насладят на традиционни български ястия и вина.

Десислава Кралева (23) се познава с останалите членове на екипа от Университета, където всички водеха безмилостна борба с международните отношения. Извън това има интереси в областта на музиката, литературата, театъра, а отскоро и народните танци. Освен с преподаването на английски, се е занимава със семинари, била е участник на няколко международни конференции и за кратко беше в БТА.
Пишете на автора | Всички статии от Десислава Кралева