Конкурс за избор на българския отбор за състезанието по международно публично право ТЕЛДЪРС 2011

От Екип E-comedia • Oct 15th, 2010 • Категория: Новини

Сдружението за международни състезания по право организира Конкурс за избор на българския отбор за състезанието по международно публично право.

ТЕЛДЪРС е най-престижното състезание по международно право в Европа. Организира се ежегодно от Лайденския университет и се провежда в Двореца на мира, Хага, Холандия (седалище на Международния съд на ООН). Финалите на 34-тото издание на състезанието ще са в края на април 2011 г. Българският отбор за 2011 г. ще се състои от четирима студенти, избрани с конкурс.

Международните състезания по право са в мнозинството си в сферата на Европейското право или Международното публично право. Въпреки различията си те имат общи белези – дава се казус, сходен с актуален, но все още нерешен, европейски или международен спор, отборите (съставени от четирима или трима души) подготвят писмените си защити по него и след предаването им имат около един месец да се подготвят за устните пледоарии. Пледоариите се провеждат в държавата, определена за домакин, и са на английски (има и състезания, в които се пледира на френски или немски). Състезателите представят своите аргументи пред съдебен състав, който се състои от доказани професионалисти в конкретната област на правото, сред които и съдии, Генерални адвокати и служители в съдилищата, под чиято егида се провежда състезанието.

Ако желаете да участвате, моля изпратете своята автобиография и мотивационно писмо на английски език на ел. адрес telders.bulgaria@gmail.com до 21 октомври. Изискванията към кандидатите са:

- да сте студент по право или международни отношения в юридическия факултет на СУ

- да владеете отлично английски език

- да имате интерес и познания в областта на международното публично право

Tagged as: , ,