22 май – международен ден на биоразнообразието в България

От Екип E-comedia • May 21st, 2010 • Категория: Новини

На 22 май 2010 г. (събота) от 11 часа на входа на Борисовата градина до езерото Ариана (София), столичани и гости на столицата ще могат да отбележат Международния ден на биоразнообразието, съобщават информационните сайтове. Събитието ще се проведе едновременно в шест европейски столици – Амстердам, Мадрид, Варшава, Рим, Букурещ и София.

В специално „селище на биоразнообразието”, изградено от информационни пана, всички желаещи могат да узнаят повече за това, колко важно е да опазим разнообразието на живота на земята и какво може да направи всеки от нас за съхраняването му. Чрез живописни филмови кадри, презентации, информационни материали и викторина посетителите ще могат да обогатят познанията си по темата. За най-младите се организира пъстър карнавал на биоразнообразието с три големи награди. Целта е да покажат, че познават добре типичните за българската природа диви растения и животни.

Международният ден на биоразнообразието е част от общоевропейската кампания, организирана от Генералната дирекция „Околна среда” на Европейската комисия. Официалният старт на Кампанията „Биоразнообразието. Всички ние сме част от него” беше обявен у нас на 22 април т.г. Настоящото събитие се организира в партньорство с Министерството на околната среда и водите на Република България, Столична община и с подкрепата на Българската Фондация „Биоразнообразие”, Регионалния екологичен център България /REC/, еко списание за деца „МОГИ – Зелената маймуна”. То е част от втората, образователна фаза на кампанията.

Tagged as: , ,