700 милиона души по света искат да живеят в друга държава

От Теодор Войников • Nov 12th, 2009 • Категория: Новини

Около 700 милиона души по света биха желали да живеят в друга държава съобщава на своята интернет страница „Икономист”, като цитира изследване на „Галъп интърнешънъл”. Проучването се базира на данни от последните три години и е проведено сред възрастните жители на 135 страни.

Най-предпочитани са богатите западни страни – 165 милиона души искат да отидат в САЩ, по 45 милиона желаещи има за Великобритания, Канада и Франция. Близо 210 милиона души искат да емигрират в страните от ЕС, което горе-долу се равнява на броя на хората, които искат да отидат в Северна Америка. Донякъде изненадващо, доста хора биха започнали нов живот в Саудитска Арабия (30 милиона) и Обединените арабски емирства.

Най-много желаещи да се преместят за постоянно има в държавите от Субсахарска Африка, където 38% от населението би емигрирало. На другия полюс е Азия, където само един на десет души би се преместил в друга държава.

Tagged as: ,

Теодор Войников (23) учи международни отношения в СУ "Свети Климент Охридски". Има многостранни интереси, предимно в областта на историята и архитектурата. Член е на българската секция на The Young European Federalists (JEF) и пише статии за The New Federalist (TNF). През юли 2008 г. участва в състезание по международно право (Balkan Case Challenge) във Виена, където неговият отбор печели. Понастоящем е координатор на BCC за България. Участвал е в екологичен клуб „Матер Еко” и е автор на идеята за този сайт.
Пишете на автора | Всички статии от Теодор Войников