Зимата (отново) ни изненада

От Юри Иванов • Nov 23rd, 2008 • Категория: Новини

София, 23 ноември

Да, наистина! Снегът затрупа три четвърти от страната, озаглави вчера статията си за първия снеговалеж тази година dir.bg. По принцип на никого не му харесва да чете напомпани новинарски заглавия за нещо, на което в други не толкова облагодетелствани в климатично отношение страни ще се изсмеят пренебрежително. В България, обаче, реалността е различна. Затова всяка година първият сняг, макар и предречен с точност до часове от метеоролозите, се превръща в основателен повод за паника.

Пътищата се затварят, автомобилите закъсват масово (авторът лично прекара час и половина в изминаване на разстоянието Овча Купел – Драгичево), сериозни транспортни компании внезапно осъзнават, че не могат да изпълнят доставките си, комуникациите се сриват и прочие. 

И докато всички се чудим как нещо, на което другаде се радват, у нас се превръща в мъничък апокалипсис, столичният кмет упорито ни убеждава да вярваме на него, а не на очите си. 

Честит първи сняг!

Tagged as:

Юри Иванов (24) учи международни отношения в Университета и също както останалите членове на екипа е на път скоро да ги завърши. Интересува се от музика, социални проблеми, литература и какво ли още не. Основател и един от ръководителите на клуб „Матер Еко”. Освен това е бил журналист в БТА, редактор в телевизионното шоу „Господари на ефира” и сътрудник на една от най-амбициозните организации, занимаващи се с деинституционализация в България – Фондация „Сийдър”.
Пишете на автора | Всички статии от Юри Иванов