Ирландско училище кара децата да си носят тоалетна хартия

От Теодор Войников • Oct 6th, 2009 • Категория: Новини

Децата в ирландско училище са помолени да си носят тоалетна хартия, като по този начин управата на учебното заведение цели да компенсира за скорошното орязване на финансирането, съобщи на сайта си „Индипендънт”.

Директорката на националното девическо училище „Сейнт Джон” в Каригалайн, графство Корк, потвърди, че миналата седмица е пратила писмо до родителите, в което ги е помолила да карат дъщерите си да носят от време на време руло тоалетна хартия на своя класен учител, който, от своя страна, ще разпределя хартията между учениците, когато е необходимо.

Странната молба е част от програмата на училището за ограничаване на разходите, за да може намаляващото държавно финансиране да бъде използвано по по-добър начин за образование, твърди директорката Катрин О`Нийл.

Писмото с дата 1-ви октомври гласи: „Уважаеми родители. От време на време ще искаме вашата дъщеря да донася руло тоалетна хартия на своя класен ръководител. Тези рула ще бъдат само за класа на Вашата дъщеря и ще бъдат раздавани от класния ръководител. Също така молим Вашата дъщеря да има на разположение кърпички в раницата си по всяко време. Тези мерки са резултат от бюджетни съкращения. Опитваме се да намалим разноските и Ви уверяваме, че използваме субсидиите, които получаваме, за образователните нужди на Вашето дете.”

„Всички ние сме наясно с нуждата от съкращения. Нямахме намерение да обидим когото и да било. Донякъде е комично”, признава О`Нийл, добавяйки, че не вярва нейното училище да е първото, което отправя подобна молба.

Tagged as:

Теодор Войников (23) учи международни отношения в СУ "Свети Климент Охридски". Има многостранни интереси, предимно в областта на историята и архитектурата. Член е на българската секция на The Young European Federalists (JEF) и пише статии за The New Federalist (TNF). През юли 2008 г. участва в състезание по международно право (Balkan Case Challenge) във Виена, където неговият отбор печели. Понастоящем е координатор на BCC за България. Участвал е в екологичен клуб „Матер Еко” и е автор на идеята за този сайт.
Пишете на автора | Всички статии от Теодор Войников