Готините деца изоставят социалните мрежи

От Екип E-comedia • Aug 7th, 2009 • Категория: Новини

Възрастните отдавна са наясно, че най-сигурният начин да се преборят с някоя младежка мода е да я приемат като своя. По всичко изглежда, че киберсветът не е изключение от това правило, съобщава Гардиън. Според изследване на медийния регулатор Ofcom нарастващият брой родители и учители в социални мрежи от типа на Facebook и MySpace води до отлив на подрастващите от тях.

Тези сайтове, които доскоро бяха виртуални игрални площадки, кръчми и клубове за милиони младежи на възраст от 15 до 24 години, днес са заляти от 25-34 годишни „възрастни“.

Въпреки че любовта на младите към интернет не е намаляла, за първи път в историята процентът на 15-24 годишните, които имат профили в социалните мрежи, върви надолу – от 55% в началото на миналата година до 50% сега. За сравнение, днес 46% от хората на възраст между 25 и 34 години редовно влизат в сайтове от типа на Facebook, докато през 2008 г. техният процент беше 40.

Изследването на Ofcom е представително за гражданите на Великобритания. Няма данни какви са съответстващите проценти на българските младежи и възрастни, които използват социалните мрежи и интернет като цяло.

Tagged as: