Терапевти влизат в World of Warcraft, за да лекуват „пристрастени” играчи

От Юри Иванов • Jul 30th, 2009 • Категория: Новини

Ако доктор Ричард Греъм постигне целта си, изключително популярната онлайн игра World of Warcraft скоро ще се сдобие с един нов неофициален клас герои: терапевтите, съобщава Yahoo. Според вестник Дейли Телеграф лондонският психиатър е начело на движение, което се стреми да накара колегите му да се присъединят към световете на онлайн игрите, за да могат да се погрижат по-добре за хората, пристрастени към тях.

Доктор Греъм вярва, че е важно застрашените от пристрастяване играчи да бъдат лекувани на тяхна територия.

Въпросът дали игрите водят към такова всъщност е доста деликатен. Американската медицинска асоциация все още не смята пристрастяването към игрите за легитимно медицинско разстройство, докато например едно шведско изследване е на противното мнение.

Греъм се надява да стартира проекта си „до края на годината” и вече е помолил създателите на Warcraft да предоставят на психиатрите достъп до играта.

Tagged as: ,

Юри Иванов (24) учи международни отношения в Университета и също както останалите членове на екипа е на път скоро да ги завърши. Интересува се от музика, социални проблеми, литература и какво ли още не. Основател и един от ръководителите на клуб „Матер Еко”. Освен това е бил журналист в БТА, редактор в телевизионното шоу „Господари на ефира” и сътрудник на една от най-амбициозните организации, занимаващи се с деинституционализация в България – Фондация „Сийдър”.
Пишете на автора | Всички статии от Юри Иванов