MySpace ще съкрати една трета от персонала си

От Юри Иванов • Jun 17th, 2009 • Категория: Новини

Социалната мрежа MySpace обяви, че ще съкрати приблизително една трета от служителите си в опит да намали разходите, за да се пребори със засилващата се конкуренция, съобщи Би Би Си. Съкращението ще засегне около 400 души. Във връзка с него новоназначеният шеф на компанията Оуен Ван Ната заяви: „Разбирам, че тези промени са болезнени за мнозина. Но освен това те са необходими за дългосрочното здраве и културата на MySpace“.

Социалната мрежа, която има 125 милиона потребители по света, пострада значително от огромната популярност на конкурентите си Facebook и Twitter. Целта на назначения преди два месеца Ван Ната е да вдъхне нов живот на сайта в новата среда, появила се след техния възход. Той коментира концепцията си с думите, че иска да върне „иновативността“ в компанията.

Tagged as: ,

Юри Иванов (24) учи международни отношения в Университета и също както останалите членове на екипа е на път скоро да ги завърши. Интересува се от музика, социални проблеми, литература и какво ли още не. Основател и един от ръководителите на клуб „Матер Еко”. Освен това е бил журналист в БТА, редактор в телевизионното шоу „Господари на ефира” и сътрудник на една от най-амбициозните организации, занимаващи се с деинституционализация в България – Фондация „Сийдър”.
Пишете на автора | Всички статии от Юри Иванов