Брад Пит дари 1 милион долара за отделение за борба с рака

От Юри Иванов • Jun 16th, 2009 • Категория: Новини

Спрингфийлд, 16 юни

Холивудският актьор Брад Пит и семейството му дариха един милион долара за откриването на нов педиатричен раков център в САЩ, информира на сайта си Би Би Си. Отделението ще бъде кръстено на майката на Пит, в чест на нейната отдаденост към проблемите на децата. То се намира в болницата Сейнт Джон в град Спрингфийлд, щата Мисури, където актьорът е израснал.

Очаква се педиатричният раков център Джейн Пит да отвори врати това лято. Дарението ще послужи за наемането на единствения педиатър онколог и хематолог в югозападната част на Мисури.

Брат Пит е известен с благотворителната си дейност. Миналата година той и Анджелина Джоли дариха един милион долара за деца, пострадали от войната в Ирак. Освен това те помогнаха за повторното настаняване на някои от жителите на Ню Орлеанс, които изгубиха домовете си заради урагана Катрина.

Tagged as: ,

Юри Иванов (24) учи международни отношения в Университета и също както останалите членове на екипа е на път скоро да ги завърши. Интересува се от музика, социални проблеми, литература и какво ли още не. Основател и един от ръководителите на клуб „Матер Еко”. Освен това е бил журналист в БТА, редактор в телевизионното шоу „Господари на ефира” и сътрудник на една от най-амбициозните организации, занимаващи се с деинституционализация в България – Фондация „Сийдър”.
Пишете на автора | Всички статии от Юри Иванов