Майкрософт обяви датата, на която ще пусне Windows 7

От Юри Иванов • Jun 3rd, 2009 • Категория: Новини

Сан Франциско, 03 юни

Майкрософт обяви, че датата на пускане на последната версия на операционната система Windows – Windows 7 - ще бъде 22 октомври, съобщи Таймс. Софтуерният гигант информира още миналия месец, че новата операционна система, която ще замени не особено харесваната Vista, ще бъде достъпна за купувачите преди началото на коледните и новогодишните празници. Така датата 22 октомври всъщност е по-ранна, отколкото се очакваше.

Различни версии на операционната система Windows се използват от около 90% от компютрите в света, припомня Таймс. Windows генерира приблизително една трета от приходите на Майкрософт за 2008 г.

Миналия месец компанията на Бил Гейтс пусна почти окончателната версия на новата операционна система, наречена Windows 7 Release Candidate, и поиска мнението на потребителите си за нейните възможности.

Tagged as:

Юри Иванов (24) учи международни отношения в Университета и също както останалите членове на екипа е на път скоро да ги завърши. Интересува се от музика, социални проблеми, литература и какво ли още не. Основател и един от ръководителите на клуб „Матер Еко”. Освен това е бил журналист в БТА, редактор в телевизионното шоу „Господари на ефира” и сътрудник на една от най-амбициозните организации, занимаващи се с деинституционализация в България – Фондация „Сийдър”.
Пишете на автора | Всички статии от Юри Иванов