Международна конференция в София изследва психологическите последици от политическото преследване

От Теодор Войников • May 28th, 2009 • Категория: Новини

Утре ще се проведе Международна конференция на тема „Политическото преследване в различен контекст – какви са психологическите последици за субекта и за следващите поколения?”. Събитието се организира от Център за подпомагане на хора, преживели изтезание – АСЕТ, който осъществява проекта „Предоставяне и повишаване на качеството на рехабилитационните услуги за второ поколение жертви на изтезание”, съвместно с партньорски центрове от 4 държави.

Гост-лектори ще бъдат специалисти в областта на травмата и психичното здраве от Албания, Аржентина, Холандия и Южна Африка. Повече информация за тяхната дейност можете да намерите тук.

Конференцията ще се проведе в Best Western Сити Хотел, ул. “Стара планина” № 6. Тя ще започне в 10 часа.

Tagged as: ,

Теодор Войников (23) учи международни отношения в СУ "Свети Климент Охридски". Има многостранни интереси, предимно в областта на историята и архитектурата. Член е на българската секция на The Young European Federalists (JEF) и пише статии за The New Federalist (TNF). През юли 2008 г. участва в състезание по международно право (Balkan Case Challenge) във Виена, където неговият отбор печели. Понастоящем е координатор на BCC за България. Участвал е в екологичен клуб „Матер Еко” и е автор на идеята за този сайт.
Пишете на автора | Всички статии от Теодор Войников