Папата възнамерява да си направи Facebook акаунт

От Юри Иванов • May 20th, 2009 • Категория: Новини

Ватиканът, 20 май

Папа Бенедикт XVI ще има акаунт в социалната мрежа Facebook, като част от усилията на Ватикана да използва интернет в комуникацията си с един милиард вярващи по света, съобщи Дейли Телеграф. Инициативата, която следва по-ранното пускане на канал в YouTube за главата на римокатолическата църква, в своята цялост ще включва допълнителни екстри, от типа на новия сайт на Ватикана (www.pope2you.net). Очаква се той да се появи онлайн на 24 май.

Дейли Телеграф коментира, че Бенедикт XVI подражава на американския президент Барак Обама, който използва с голям успех глобалната мрежа, както по време на предизборната си кампания, така и след като зае най-висшия пост в Съединените щати.

Новата стратегия на Ватикана беше очертана от йезуитския свещеник отец Федерико Ломбарди. Той заяви, че в една епоха, в която интернет надмина всички останали медии, с изключение на телевизията, като основен източник на новини, Църквата не може да си позволи да игнорира развитието му или да остане встрани от него.

По време на великденските празници посланието на папата беше предадено по YouTube със субтитри на 27 езика – което е рекорд за сайта.

Tagged as: ,

Юри Иванов (24) учи международни отношения в Университета и също както останалите членове на екипа е на път скоро да ги завърши. Интересува се от музика, социални проблеми, литература и какво ли още не. Основател и един от ръководителите на клуб „Матер Еко”. Освен това е бил журналист в БТА, редактор в телевизионното шоу „Господари на ефира” и сътрудник на една от най-амбициозните организации, занимаващи се с деинституционализация в България – Фондация „Сийдър”.
Пишете на автора | Всички статии от Юри Иванов