Google подобрява търсачката си

От Юри Иванов • May 15th, 2009 • Категория: Новини

Най-голямата търсачка в света, Google, ще подобри допълнително възможностите си в опит да помогне на хората, които я използват, да намират по-лесно това, което търсят, съобщи Таймс. Търсачката ще позволи на потребителите си да използват „опции”, чрез които да ограничават броя на показваните резултати.

Когато някой човек напише термин в полето за търсене, отгоре на страницата, над познатите ни сини линкове, ще се показва линкът “Show Options” („Покажи опциите”). С него ще бъде възможно фокусирането на търсенето – например по категории, като „само видеоклипове” или „само ревюта” (когато става дума за търсене на ресторанти или на определени продукти), или по време.

Освен това ще бъде въведена опцията за сходни търсения, която ще дава нови възможности на потребителите.

Според Мариса Мейър – вицепрезидент на компанията – Google е едва в началото на решаването на някои от най-сложните проблеми при търсенето. „Надпреварата все още не е приключила”, заявява тя.

Tagged as:

Юри Иванов (24) учи международни отношения в Университета и също както останалите членове на екипа е на път скоро да ги завърши. Интересува се от музика, социални проблеми, литература и какво ли още не. Основател и един от ръководителите на клуб „Матер Еко”. Освен това е бил журналист в БТА, редактор в телевизионното шоу „Господари на ефира” и сътрудник на една от най-амбициозните организации, занимаващи се с деинституционализация в България – Фондация „Сийдър”.
Пишете на автора | Всички статии от Юри Иванов