Студентска кръгла маса на тема: „Избори, медии, гражданско общество: три елемента на съвременната демокрация”

От Екип E-comedia • May 13th, 2009 • Категория: Новини

Георги Жечев от студентско сдружение „ЕГО ПОЛИТИКО” кани всички студенти на кръгла маса на тема „Избори, медии, гражданско общество: три елемента на съвременната демокрация”. Тя ще се проведе на 15 май (петък) в Малката конферентна зала на Университета за национално и световно стопанство (УНСС), София. Регистрацията на участниците започва в 9:30 ч, а официалното откриване ще бъде в 10:00 ч.

Някои от студентските доклади, включени в програмата на кръглата маса, са на следните теми: 1) Ролята на изборния праг в българското изборно законодателство; 2) Възможности на електронното гласуване; 3) Предизборните главоболия на десницата; 4) Властта на медиите и медиите на властта; 5) Ще бъде ли популизмът повтарящ се грип за българските избори и през 2009 г.; и 6) Механизацията на политическия елит и възможностите на гражданското общество; както и по други проблеми, върху които ще има възможност да се води свободна дискусия.

На събитието ще бъде представена инициатива „Гласувай за България: Студентите гласуват”, която е съвместно дело на студенти политолози от УНСС и СУ. Представител на Асоциация „Прозрачност без граници” ще обясни възможностите за участие в изборите като граждански наблюдател в ЦИК като част от кампанията „САМ ИЗБИРАМ” за честни и прозрачни избори. Кръглата маса ще завърши с обобщаваща отворена дискусия „Избори, медии, гражданско общество – изводи за демокрацията в България”.

Сдружение „ЕГО ПОЛИТИКО”, в основата на което стоят студенти по политология в УНСС, беше създадено през февруари тази година. Досега членовете му са организирали редица прояви на различна тематика: възможности за образование в чужбина по хуманитарни науки, срещи с евродепутати, симулации на политически дебати и екологична инициатива за почистване на Студентски град, която се проведе през април.

Сдружението си сътрудничи с други младежки организации в УНСС, СУ, НБУ, Българското училище за политика и други. Повече информация за „ЕГО ПОЛИТИКО” можете да откриете на адрес www.egopolitico.org.

Tagged as: ,