YouTube помага в израждането на бебе

От Юри Иванов • May 7th, 2009 • Категория: Новини

Инженерът Марк Стивънс от Корнуол помогна на съпругата си да роди, ръководен от видео клипове по YouTube, съобщи Би Би Си. Мъжът изгледал клиповете, за да се подготви за всяка възможна ситуация. Буквално няколко часа по-късно родилните мъки на съпругата му започнали, а линейката така и не пристигала.

„Написах в Google „как се изражда бебе”, изгледах няколко клипа и в основни линии ги назубрих”, каза Стивънс пред Би Би Си.

Съпругата му обясни, че се е събудила през нощта с контракции на всеки пет минути. Двамата с мъжа й потърсили акушерка, но всички били много заети, затова им препоръчали да извикат линейка. Преди пристигането й, обаче, раждането започнало.

Марк Стивънс каза, че е успял да запази самообладание и да помогне на жена си. Това е четвъртото дете на щастливата семейна двойка.

Tagged as: ,

Юри Иванов (24) учи международни отношения в Университета и също както останалите членове на екипа е на път скоро да ги завърши. Интересува се от музика, социални проблеми, литература и какво ли още не. Основател и един от ръководителите на клуб „Матер Еко”. Освен това е бил журналист в БТА, редактор в телевизионното шоу „Господари на ефира” и сътрудник на една от най-амбициозните организации, занимаващи се с деинституционализация в България – Фондация „Сийдър”.
Пишете на автора | Всички статии от Юри Иванов