Yahoo спира Geocities

От Юри Иванов • Apr 26th, 2009 • Категория: Новини

Yahoo е на път да спре собствения си хостинг уебсайт Geocities по-късно тази година, съобщи Би Би Си. В изявление на компанията се казва, че тя повече няма да приема нови клиенти и ще се концентрира върху това да помогне на настоящите „да изградят нови отношения онлайн”.

Yahoo купи Geocities през 1999 г. за сумата от 3.57 милиарда долара. На върха на славата си сайтът се гордееше с милиони активни акаунти. В последно време, обаче, той излезе от мода с нарастването на популярността на социалните мрежи.

От Yahoo заявиха, че съществуващите на сайта акаунти засега ще останат незасегнати, но в същото време подчертаха, че потребителите им трябва да започнат да търсят алтернатива.  

Tagged as:

Юри Иванов (24) учи международни отношения в Университета и също както останалите членове на екипа е на път скоро да ги завърши. Интересува се от музика, социални проблеми, литература и какво ли още не. Основател и един от ръководителите на клуб „Матер Еко”. Освен това е бил журналист в БТА, редактор в телевизионното шоу „Господари на ефира” и сътрудник на една от най-амбициозните организации, занимаващи се с деинституционализация в България – Фондация „Сийдър”.
Пишете на автора | Всички статии от Юри Иванов