Google води преговори за закупуването на Twitter

От Юри Иванов • Apr 7th, 2009 • Категория: Новини

Според влиятелния блог, посветен на технологиите, TechCrunch Google води преговори за закупуването на социалната мрежа Twitter. Информацията е цитирана на сайта на Таймс. Майкъл Арингтън, авторът на TechCrunch, се позовава на източници, които твърдят, че разговорите са на път да бъдат финализирани. По различни информации сумата, която Google ще трябва да плати за сделката, варира между 250 милиона и 1 милиард долара.

Анализатори твърдят, че подобно закупуване има смисъл и за двете компании. От една страна, Google ще може да подобри търсачката си, възползвайки се от информацията в реално време, която предоставят потребителите на Twitter. От друга, сега е най-доброто време за собствениците на социалната мрежа да я продадат  (особено при положение, че имат предишен опит в сделките с Google).

Популярността на Twitter нарасна значително в последните няколко месеца, припомня Таймс. Според едно проучване трафикът на сайта само от Съединените щати се е увеличил от 6.1 милиона уникални посещения през януари на 9.8 милиона през февруари, при това без да броим влизанията през мобилни телефони.

TechCrunch спекулира, че единственото по-сериозно притеснение на Google вероятно е да не попадне под ударите на антитръстовото законодателство.

Tagged as: , ,

Юри Иванов (24) учи международни отношения в Университета и също както останалите членове на екипа е на път скоро да ги завърши. Интересува се от музика, социални проблеми, литература и какво ли още не. Основател и един от ръководителите на клуб „Матер Еко”. Освен това е бил журналист в БТА, редактор в телевизионното шоу „Господари на ефира” и сътрудник на една от най-амбициозните организации, занимаващи се с деинституционализация в България – Фондация „Сийдър”.
Пишете на автора | Всички статии от Юри Иванов