Муамар Кадафи е гей?

От Виктор Владев • Apr 1st, 2009 • Категория: Новини

(В традицията на вестник “Шок” и специално за празника!)

Ръководителят на Първосептемврийската революция, или за по-кратко лидерът на Великата социалистическа народна либийска арабска джамахирия Муамар Кадафи, който отскоро се титулува и като “крал на африканските традиционни крале”, изглежда дълги години е прикривал под екстравагантния си имидж на могъщ държавник крехката и ранима същност на мъж, който се чувства привлечен от представители на своя пол.

Според източник на e-comedia, пожелал анонимност поради страх от дългогодишни мъчения в либийските затвори, Кадафи храни силни симпатии към своя стар приятел, италианския премиер Силвио Берлускони, и тук не става дума просто за сходни политически убеждения.

Двамата наскоро отбелязаха с крепка мъжка прегръдка финализирането на споразумението, с което Италия се задължи да компенсира либийския народ за зверствата, извършени от нейната армия в периода 1911 - 1937 г., когато Либия се намира под колониалната й власт.

Берлускони е известен с непринудено-емоционалното си поведение при публичните си изяви, но той винаги се е славел като мъжкар, който цени изключително женската прелест - и пак не говорим за политически разбирания. Това неминуемо навежда на въпроса има ли шанс либийският лидер да се радва на споделена любов. Доколкото зависи от съпругата на Берлускони Вероника и от министърката без портфейл, отговаряща за равнопоставеността между половете, Мара Карфаня, това няма да се случи. И наистина никой разумен човек не би повярвал, че един над 70-годишен жребец като Берлускони, чийто успех сред жените е световно признат, би рискувал градената си с кървав пот репутация за едно мимолетно удоволствие в компанията на своя избухлив приятел.

Склонността на Кадафи да създава конфликтни ситуации е добре известна по света и у нас. Миналата нощ той влезе в остро пререкание със саудитския крал Абдула на срещата на върха на страните от Арабската лига в Доха. Либийският лидер изглеждаше силно изнервен, което, според нашия източник, е било предизвикано от телефонен разговор между него и Берлускони, в който италианският премиер изглежда твърдо е отстоявал позицията си на стожер на хетеросексуалността в световната политическа върхушка.

Нашият екип съчувства на Кадафи, тъй като всички ние сме страдали от любовни несгоди. Вярваме, обаче, че болката от любов пречиства човешката душа и от позицията на едни по-добри хора, в сравнение с това, което сме били някога, пожелаваме на либийския лидер да постигне този катарзис и да заживее нов живот. За начало му препоръчваме да изкупи някои от многото си грехове, като прекара доброволно известно време зад решетките на затвора в Бенгази, за да почувства емоционалните трепети, които жертвите на неговия режим изпитваха с години. Емоция е нужна, защото без емоция докъде бихме стигнали?

Tagged as:

Виктор Владев (25) е завършил Международни отношения в СУ „Свети Климент Охридски” и в момента следва магистърска програма по Връзки с обществеността - пак там. Той е един от основателите на екологичните клубове „Матер Еко” и „ЮНЕКО”. Работи като репортер в БТА. Интересува се от неща, от които или ще ви настръхнат космите, или ще ви се притворят очите, или ще ви поруменеят бузите. :)
Пишете на автора | Всички статии от Виктор Владев