Барак Обама обеща, че икономиката ще се възстанови

От Юри Иванов • Mar 25th, 2009 • Категория: Новини

Вашингтон, 25 март

Американският президент Барак Обама каза на съгражданите си, че вижда знаци за възстановяване на икономиката, като в същото време ги предупреди, че е необходимо да бъдат търпеливи и да гледат „отвъд краткосрочните си интереси”, съобщи Би Би Си. Обама заяви още, че неговият проектобюджет ще изгради едно по-силно стопанство и ще доведе до период от 10 до 20 години, в който САЩ няма да се изправят пред нова криза.

„Ще се възстановим от тази рецесия”, увери президентът по време на пресконференция в прайм тайма.

Предложеният от него бюджет ще бъде изправен пред първото си изпитание в Конгреса тази седмица. Обама обяви, че приоритетите в документа са откриването на нови работни места, възстановяването на пазара на имоти и създаването на нова ликвидност по банковите кредити. Той подчерта необходимостта от незабавни действия и призова както членовете на Конгреса, така и обикновените американци да подкрепят проекта.

Срещу президентския проектобюджет съществува силна опозиция, която включва конгресмени от двете партии.

Tagged as: , ,

Юри Иванов (24) учи международни отношения в Университета и също както останалите членове на екипа е на път скоро да ги завърши. Интересува се от музика, социални проблеми, литература и какво ли още не. Основател и един от ръководителите на клуб „Матер Еко”. Освен това е бил журналист в БТА, редактор в телевизионното шоу „Господари на ефира” и сътрудник на една от най-амбициозните организации, занимаващи се с деинституционализация в България – Фондация „Сийдър”.
Пишете на автора | Всички статии от Юри Иванов