„Хоро се вие, извива”

От Десислава Кралева • Mar 21st, 2009 • Категория: Новини

София, 21 март

Днес в София се състоя третият фестивал за любителски фолклорни състави „Хоро се вие, извива”. В него взеха участие голям брой групи от цялата страна, които се състезаваха в два тура според броя на участниците. На първо място бе класирана формация „За пояс”, на второ – „От извора” и на трето – група „Акцент”. Верни на традицията, ще те запознаем с по-различните и открояващи се, а именно – фолклорна група „Фолклорика”.

Със своите 180 участници групата заслужено взе наградата за масовост. Въпреки това участниците показаха уникално единство, колективен дух и усещане към танца, които предадоха и на публиката. Заслужените овации съпътстваха изпълнението на миналогодишните победители, които видимо развълнуваха публиката с оригиналната си интерпретация на Родопско хоро. Напредналите танцьори показаха своите умения в изпълнението на Абдай, а две двойки от клуба участваха в надиграването с ръченица. Макар този път журито да реши да не постави „Фолклорика” на първото място, сме сигурни, че те ще останат първи в сърцата на голяма част от зрителите.

За да не помислиш, че думите ни са преувеличени, предлагаме на твоето внимание самите изпълнения. Наслади се на магията от танца, изпълнен от хора, чиито души танцуват!

А за „Фолклорика” ще ти разкажем повече следващата седмица, когато клубът празнува своя трети рожден ден. Очаквай!

Tagged as:

Десислава Кралева (23) се познава с останалите членове на екипа от Университета, където всички водеха безмилостна борба с международните отношения. Извън това има интереси в областта на музиката, литературата, театъра, а отскоро и народните танци. Освен с преподаването на английски, се е занимава със семинари, била е участник на няколко международни конференции и за кратко беше в БТА.
Пишете на автора | Всички статии от Десислава Кралева