WolframAlfa – новото предизвикателство пред Google

От Юри Иванов • May 18th, 2009 • Категория: Новини

Една нова революционна търсачка, която дава отговори на въпросите ви, вместо да ви насочва към сайтове, беше представена официално днес насред разгорещени разговори, че може да се превърне в предизвикателство пред мощта на Google, съобщи на сайта си Таймс. Търсачката WolframAlfa (която можете да откриете тук) отговаря на запитванията, като претърсва огромна база данни.

Тя може да изчисли разстоянието между два града, населението на дадена държава в конкретен момент и дори разположението на космическата станция. Потребителят й не трябва да преглежда линкове, които търсачката му предлага – отговорът идва незабавно и, ако това е възможно, е придружен от таблици и графики.

Това, което WolframAlfa може, а Google още не, е да предоставя отговори на въпроси, на които все още не е отговорено.

Услугата е безплатна, но компанията, която я осигурява, планира да включи реклами в бъдеще и да предложи платена версия с допълнителни възможности.

Tagged as: ,

Юри Иванов (24) учи международни отношения в Университета и също както останалите членове на екипа е на път скоро да ги завърши. Интересува се от музика, социални проблеми, литература и какво ли още не. Основател и един от ръководителите на клуб „Матер Еко”. Освен това е бил журналист в БТА, редактор в телевизионното шоу „Господари на ефира” и сътрудник на една от най-амбициозните организации, занимаващи се с деинституционализация в България – Фондация „Сийдър”.
Пишете на автора | Всички статии от Юри Иванов