Twitter не се продава

От Юри Иванов • May 9th, 2009 • Категория: Новини

Сан Франциско, 09 май

Популярната социална мрежа, изградена на принципа на микроблогването, Twitter не се продава, заяви един от нейните създатели Биз Стоун, цитиран от Таймс. Това свое изказване Стоун направи по телевизия ABC в отговор на слуховете, че Гугъл, Майкрософт и Епъл имат интерес да придобият компанията, собственик на сайта.

„Ние едва започваме [да се развиваме, бел. прев.]”, каза той. „Компанията ни е едва на две години и има толкова работа за вършене, толкова неща за оправяне и такова огромно поле за растеж.”

Twitter е обект на множество слухове за изкупуване, откакто отхвърли предложение за 500 милиона долара от страна на Facebook миналата година. Сайтът, който е изключително моден в последните месеци, представлява социална мрежа, която позволява на ползвателите си да изпращат кратки съобщения (в размер на до 140 знака) на своята мрежа от приятели. Според едно изследване през месец февруари Twitter е регистрирал над 7 милиона уникални посещения (в сравнение с 475 000 година по-рано).

Tagged as:

Юри Иванов (24) учи международни отношения в Университета и също както останалите членове на екипа е на път скоро да ги завърши. Интересува се от музика, социални проблеми, литература и какво ли още не. Основател и един от ръководителите на клуб „Матер Еко”. Освен това е бил журналист в БТА, редактор в телевизионното шоу „Господари на ефира” и сътрудник на една от най-амбициозните организации, занимаващи се с деинституционализация в България – Фондация „Сийдър”.
Пишете на автора | Всички статии от Юри Иванов