Холивудски филми ще могат да бъдат гледани по YouTube

От Юри Иванов • Apr 18th, 2009 • Категория: Новини

Холивудски филми от типа на „Катерачът” и версията от 1967 г. на „Казино Роял” вече са достъпни за гледане по YouTube, след като компанията обяви партньорството си със Сони, съобщи Би Би Си. По-известен с музикалните си и забавни клипове, сайтът всячески се стреми да увеличи колекцията си от филми и телевизионни сериали. В тази връзка той сключи договори с Лайънс Гейт, Дискавъри Къмюникейшънс, Нешънъл Джиографик и др.

Засега предлаганите заглавия са предимно от 80-те години и по-рано, а самата услуга е достъпна единствено от територията на Съединените щати. От YouTube обещават, че ще положат усилия да достигнат останалия свят възможно най-скоро. Обаче по всяка вероятност това ще се решава от самите компании-доставчици, а не от сайта.

Броят на американските граждани, гледащи видео в YouTube, достигна до 100 милиона за първи път през януари тази година, припомня Би Би Си. При все това сайтът се изправя срещу нарастваща конкуренция от страна на Hulu и подобните нему, както и на традиционните медии, които започнаха да излъчват програмите си на своите собствени сайтове.

Tagged as: , ,

Юри Иванов (24) учи международни отношения в Университета и също както останалите членове на екипа е на път скоро да ги завърши. Интересува се от музика, социални проблеми, литература и какво ли още не. Основател и един от ръководителите на клуб „Матер Еко”. Освен това е бил журналист в БТА, редактор в телевизионното шоу „Господари на ефира” и сътрудник на една от най-амбициозните организации, занимаващи се с деинституционализация в България – Фондация „Сийдър”.
Пишете на автора | Всички статии от Юри Иванов